Mange beboere plages fra tid til annen med tette avløp. Dette merkes som regel ved at vannet i sluket på vaskerommet stiger. Dette kan raskt føre til vannskader, så vi ber beboerne føre tilsyn med dette og regelmessig sørge for at sluk og avløpsrør gjøres reine. Dette kan gjøres ved hjelp av stakeband eller kjemisk rensevæske. (Mudin avløpsåpner, som har vist seg å være effektiv, selges på driftskontoret for ca kr 100,-).

Det enkleste er imidlertid å gjøre sitt ytterste for å hindre at rørene blir tette. Unngå at smør, matolje og annet fett tømmes ned i avløpet på kjøkkenet, for eksempel når steikepanna eller gryta gjøres rein. Etter at smør/olje er avkjølt, kan det tømmes ned i en tom melkekartong og panna/gryta kan gjøres rein med et tørkepapir, det hele pakkes godt inn og kastes som restavfall.

Slik kaster du fett

Ribbefett
Etter at du har stekt juleribba, kan du la steikebrettet med fett stå til det blir kald. Da vil fettet stivne og du kan lett skrape av fettet og putte i restavfallet. Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker steikebrettet.

Pinnekjøtt
Fett i kasserollen etter koking av pinnekjøtt stiver når det blir avkjølt. Skrap ut fettet og kast det i posen med restavfall. Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker kasserollen. Julebakst Smult, delfiafett og annet matfett stivner når det blir kaldt, evt. hell det i en melkekartong og la det stivne.

Fårikål
Hell flytende matrester over i en tom melkekartong, teip igjen toppen og kast den i restavfallet.